mandag 6. februar 2012

Extremely Loud & Incredibly Close Trailer






REGI: Stephen Daldry
GENRE: Drama
SPILLETID: 2 timer og 9 minutter



Extremely Loud & Incredibly Close har foreløpig høstet svært splittet kritikk på kinoskjermene i Amerika. Mens noen finner den både rørende og slående, finner andre den som et påtrengende trekkplaster og klandrer handlingens hovedvektlagte spill på følelser for den velkjente tragedien, samt mangel på originalitet. Så for de som ikke har sett traileren, hva er handlingen? Handlingen er 9/11.

Når Oskar (Thomas Horn) mister faren (spilt av Tom Hanks) under World Trade Center-tragedien blir han vandrende alene og ensom, overbevist om at helten hadde noe mer han vil fortelle. Så finner Oskar ut at faren har etterlatt en nøkkel i hans disposisjon, som han ikke aner hva fører til. Den fortapte sønnen begir seg ut på et febrilsk eventyr rundt New York, i søken om å finne det mystiske nøkkelhullet, der han møter alle de pårørende og tapte sjelene og lærer et og annet om å leve med sorgen.

Jeg har faktisk utrolig lyst til å se denne filmen. Den later til å være en feel-good-reise jeg er villig til å ta, med U2 på soundtracket og en viss lystighet over en tragisk situasjon som verden kanskje snart trenger å se litt lystiggjort, selv om Extremely Loud & Incredibly Close kanskje ikke er viet fult og helt bare til dette.

Traileren gjør en god jobb med å vise hva slags følelse filmen har gått for, noe den helt klart kommer til å tjene stort på, og hvor gatene ikke har noen navn, er mulighetene uendelige for hvor du måtte ende opp.

Lommetørkledispenseren har allerede vært ute en stund i statene, men når den først kommer til Norge er jeg der for å ta den imot. Extremely Loud & Incredibly Close virker som en interessant og tårevåt opplevelse, av den typen du kanskje ikke får se så ofte på kino. 



Yes - it's all so very, very touching!

2 kommentarer:

  1. Den filmen har jeg veldig lyst til å se også, høres ut som en film man ikke burde gå klipp av:)

    SvarSlett