tirsdag 4. september 2012

Kabal: THE DIAMOND OF JERU






ÅR: 2001
REGI: Ian Barry og Dick Lowry
MED: Billy Zane, Paris Jefferson, 
Keith Carradine, Jackson Raine, 
Khoa Do og Peter Carroll
GENRE: Drama, action og eventyr
SPILLETID: 120 minutter




En annen tv-film fra 2001! Strålende. Billy Zane er stjernen! Strålende. Vi får til og med en kul gammel stjerne til med på kjøpet, Keith Carradine fra kjente og kjære filmer som The Duellists og Southern Comfort - som jeg tidligere har anmeldt her på Torsdagsfilmen.
   The Diamond of Jeru er en obskur 2 timer lang amerikansk-australsk lavbudsjettsproduksjon som egentlig ikke har noe klimaks og som jeg ikke fant et eneste eksisterende spor av på wikipedia. Denne filmen er mer kjærlighet og eventyr enn den er action, likevel velger jeg å ta den med - hvorfor? Billy Zane selvfølgelig! 






For å prøve å redde ekteskapet med et spennende eventyr tar den amerikanske vitenskapsmannen John Lacklan (Keith Carradine) med seg kona Helen (Paris Jefferson) for å lete etter diamanter langs Borneoelven i Indonesia. For å vite hvor de skal lete trenger de imidlertid en guide som kjenner jungelen og elva som sin egen bukselomme og de ansetter den bosatte krigsveteranen Mike Kardec (Billy Zane).
   Lacklan er en sjalu jævel og når han oppdager hvordan kona hans glaner på den kjekke, stramme Kardec velger han å ta diamantjakten med noen andre i stedet. Unggutten han ansetter som guide viser seg dessverre å være en forræder kjent for å lure turister opp på fjellet der han serverer dem til lederen sin Jeru - og Jeru både robber og dreper folk på fritiden! Nå er det opp til Kardec å redde dagen, men kanskje ikke ekteskapet til Lacklanene.


Dette er en koselig liten eventyrfilm som er hendig å sette på om kvelden med en bolle smash på fanget. The Diamon of Jeru er ikke for alle, men et must for deg som verdsetter en hyggelig opplevelse med Billy Zane. Man må jo bare digge mannen! Bare det faktumet at han velger å ha måne i stedet for å ta hårtransplantasjoner er grunn nok til å respektere ham som skuespiller, men så er det all karismaen også, som lyser over alle hauger. Jeg håper virkelig Zane kommer tilbake i søkelyset snart!
   Keith Carradines rolle skuffet meg litt i denne filmen. Jeg ville ha en kul Keith Carradine og ikke en sjalu, grisk, kjedelig en. Heldigvis ødelegger det ikke filmen, men hvem som helst kunne ha spilt denne rollen og det er synd å kaste bort en Carradine i en bitter karaktertolkning. Ellers er det ikke så mye å pirke på her. God fornøyelse!




It's too calm here, completley dead.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar