lørdag 22. september 2012

Kabal: WAKE OF DEATH








ÅR: 2004
REGI: Philippe Martinez
MED: Jean-Claude Van Damme, Simon Yam, 
Philip Tan, Tony Schiena, Pierre Marais, 
Valerie Tian, Claude Hernandez og Lisa King
GENRE: Action
SPILLETID: 91 minutter





En awesome revenge-film med den überkule action-stjernen Jean-Claude Van Damme! Hva er det IKKE å like her? Vel, scenene før kona blir drept og sønnen kidnappet er ofte nok så kjipe, men smør dere med tålmodighet for så snart dette skjer sparker Van Damme masse, masse rompe, jeg lover! Enkemannens hevn er verdt ventetiden alene, for Van Damme er jaggu sinna i denne tysk-amerikanske tv-filmen med fransk regissør fra 2004 - så sinna at han invaderer et horehus i skimaske!



Ben Archer (Jean-Claude Van Damme) pensjonerer seg fra jobben som dørvakt etter å ha sett Road House og bestemmer seg heller for å tilbringe dagene hjemme med sønnen Nicolas (Pierre Marais) og kona Cynthia (Lisa King). Cynthia er både en elendig skuespiller med dødfødte motiver og sosialarbeider i INS, så det tar ikke lang tid før hun drar med seg hjem et kinesisk jentebarn som kom inn på en kokainbåt uten lov fra sjefen. Dette stopper henne ikke fra å ha vill usensurert sex med en svett Van Damme når hun kommer hjem, til spansk gitarmusikk hentet rett ut av Man on Fire!
   Denne jenta, Kim (Valerie Tian), hvor kommer hun fra må dere spørre? Hun rømmet hjemmefra etter å ha bevitnet mafiabossen Sun Quan (Simon Yam) myrde moren gjennom en glassdør, og dette er etter de to har hatt sex på soverommet under åpningskreditten. Hvorfor i huleste gjorde moren det med noen i et rom med glassdør mens datteren var hjemme? Hadde Kim kommet litt før hadde hun sett moren ha seg i stedet. Dette ville nok vært traumatisk uansett hva!
   Men, tilbake til Van Damme. Nå som han har tatt ungjenta Kim inn i sitt hjem, står han i fare for å miste alt han har til den grusomme Sun Quan, som har kommet for å lete etter Kim i America. Det er bare et tidsspørsmål før han dreper Cynthia slik at Ben Archer kan bygge opp et temperament. Og Archer følger ingen regler. Nei, her står det ikke noe i boka om å ringe politiet, det er bare mannekraft som gjelder, muskuløs, svett, hardbarka, heteroseksuell mannekraft!






Wake of Death er ikke bare kul, den er også vakker og trist. Ja, helt sant, og alt takket være Jean-Claude Van Damme i hovedrollen som Ben Archer. Van Damme har blitt en fantastisk god skuespiller i sine senere dager, etter at filmene hans ble bannlyst fra kino, og Wake of Death er et av bevisene på dette! Hadde Wake of Death vært en mer akseptert utgivelse hadde Van Damme garantert blitt nominert for en Oskar i rollen! Han drikker whiskey og gråter som bare en tøffing kan, og selv hardcore action-fanatikere som meg selv blir sittende igjen med en liten tåre i øyet, ikke fordi kona var en god karakter, men fordi Ben Archer er. Han gjør alle scenene til sine egne og stjeler showet med intens psykologisk kjeveknusing og ekstremt bratt hagleføring.



Wake of Death passer perfekt med en pose Smash Bites og en kald Aass Fatøl på en sørgelig søndagskveld, så ta dere sammen og nyt kvelden med dette lille mesterverket! Van Dammes beste film siden Replicant fra 2001 med Michael Rooker og en god hevnlystig action-thriller. Det er alltid en eller flere tullinger som har gitt bort denne filmen til Gamestop der de har 5 for 100-tilbud akkurat nå. Løp og kjøp! Ta samtidig med dere Borderlands med Charles Bronson hvis den er tilgjengelig, eller kanskje noe nyere, som Harry Brown med Michael Caine! Hevn er best servert kald.









I'm a soldier and I don't work for Paramount.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar