lørdag 16. juni 2012

DVD-raid: HOT TUB TIME MACHINE






ÅR: 2010
REGI: Steve Pink
MED: John Cusack, Rob Corddry, 
Craig Robinson, Clark Duke, 
Sebastian Stan, Lizzy Caplan, Crystal Lowe, Collette Wolfe, 
Crispin Glover og Chevy Chase
GENRE: Komedie
SPILLETID: 100 minutter




80-tallet var fantastisk. Best musikk, best klesstil og sist men ikke minst, best film! Komedie er slett ikke min favoritt-sjanger fra dette ti-året, dog, det er jo selvfølgelig her også en rekke gode titler å trekke frem med renspikket sjarm så det holder. Vi får dessuten en mengde brilliante filmreferanser i Hot Tub Time Machine - Red Dawn, Rocky III, 16 Candles, til og med den gylne tv-serien Manimal blir nevnt i denne omfangsrike tidsmaskinen! Dere kan tro jeg ble glad.
   Forresten, har ikke Steve Pink det perfektet etternavnet til å regissere Hot Tub Time Machine?



Adam Yates (John Cusack), Lou Dorchen (Rob Corddry) og Nick Webber (Craig Robinson) er tre deprimerte karer i starten av 40-årene. Livene deres gikk ikke den veien de ville, ungdommen er over og hverdagen er blitt et stressinngytende ingenting, helt uten mening (ikke for å referere Rubber). Adams kjæreste stikker av, Lou prøver å begå selvmord i garasjen mens han hører på Mötley Crüe og Nick har blitt tvunget til å ta konas etternavn, og klarer ikke si noe på det, selv om han vet kona har vært utro.
   De tre savner 80-tallet. De savner de ville festene og galskapen og det å leve livet. For å finne sammen som venner og støtte Lou drar de med seg Adams nerdete nevø Jacob (Clark Duke) og tar en guttetur til et party-hotell i Kodiak Valley der de brukte å feste som unge - et avsidesliggende fjell-reservat med skibakke og hele pakka. Stedet er dessverre ikke dét det en gang var. Det løper ville dyr rundt i morkent tre og det er søppel og drit overalt. Til tross for dette er hotellet fremdeles åpent, så Adam og Nick prøver å gjøre det beste av det før Lou flipper ut over mangelen på kokain og damer. Kvelden har så vidt begynt når de fire vennene sovner fulle i boblebadet på verandaen. Neste morgen våkner de på samme sted, men året er 1986!
   Dette er vel bare nødt til å bli gøyalt!



Great White Buffalo.



Hot Tub Time Machine er en varm, morsom og ikke minst uforglemmelig opplevelse, en film som tar seg selv seriøst, men tuller like mye samtidig - dette med perfekt balanse! Det er lett å dra en 80-tallsfilm laget i moderne tid helt feil vei, der det hele bare blir en parodi full av leggvarmere og neonfarger. Dette er ikke tilfellet med Hot Tub Time Machine.
   Filmen mikser strålende komedie med gode referanser, toppet av et solid manus, og fungerer dessuten som et hyggelig kompliment til det herlige med 80-tallsfilm, samtidig som den klarer å føles som en moderne komedie.
   Noen ganger blir denne humoren riktig svart, men dette kler filmen så det holder. John Cusack får en gaffel i øyelokket som blodet spruter, Craig Robinson ringer sin 9 år gamle kone i 1986 og kjefter på henne for å være utro og Crispin Glover venter hele filmen på å få revet av seg armen. Ja! Crispin Glover er med i Hot Tub Time Machine og er perfekt Gloversk i tillegg, hverken underbrukt eller stillegående! Det er scener i Hot Tub Time Machine der Crispin Glover sjonglerer med en motorsag mens han skjærer is-skulpturer! Jeg bare sier det, dette må dere se.



Alt i alt, ta en velfortjent pause fra 2012 og sjekk ut Hot Tub Time Machine! Som tidligere nevnt fikk filmen meg i bedre humør etter å ha sittet igjennom den elendige Rubber, så Hot Tub Time Machine fikk øyeblikkelig en sentimental plass i hjertet mitt. Medisin mot såret og en artig måte å kaste bort 1 time og 40 minutter på. Ha en videre god helg!





82%

It must be some kind of hot tub time machine...

2 kommentarer:

  1. Så artig at du skriver om akkurat denne filmen, var meningen at jeg skulle se den denne helgen :))

    SvarSlett
  2. Artig sammentreff! Kos deg med denne! :-)

    SvarSlett