torsdag 4. april 2013

Hvil i fred, Roger Ebert (1942-2013)







Det er en sorgens dag for alle som liker å snakke varmt og kjærlig om film - eller kanskje bare banke dem helseløst uten nåde.
   Etter å ha kjempet mot kreften i 11 år har den beryktede amerikanske filmanmelderen Roger Ebert nå gått fra oss. Roger Ebert var en mann som visste hvordan han skulle snakke for seg, selv etter at han mistet stemmen etter en kjeveoperasjon i 2006. Han fortsatte å skrive så lenge han kunne før han tirsdag 2. april etterlot sitt siste innlegg på hjemmesiden til Chicago Sun-Times, som avsluttet med setningen:  



"So on this day of reflection I say again, thank you for going on this journey with me. I'll see you at the movies."



Han sovnet stille inn to dager etter, i går, torsdag den 4. april.
   Roger Ebert du vil alltid være husket. Jeg har fulgt en del med på deg, fra det øyeblikket jeg visste du eksisterte, og det har aldri vært kjedelig - det skal være sikkert og visst!
   Om noen er interessert i å lese Roger Eberts omtaler gjennom tykt og tynt legger jeg ved en link under, og her kan man virkelig søke på nesten hva det måtte være - og filmen vil sannsynligvis dukke opp i rasende fart. Enten om han likte filmen eller ikke, hadde han alltid noe viktig å si, og dette er jeg glad for, for det førte til noen jævli morsomme setninger! Jeg legger også ved en link til en youtube-portal med de aller fleste populære Siskel & Ebert-omtalene. Anbefales på det sterkeste til alle som elsker filmprat og detaljert hat!




Mvh. Fredrik Simensen








ROGER EBERT, SUN-TIMES BLOG:
http://rogerebert.suntimes.com/


AT THE MOVIES WITH GENE SISKEL AND ROGER EBERT:
http://siskelandebert.org/

















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar